Hozzávalók:
30 dkg tarkabab
5 babérlevél
1 paradicsom
2-3 db zöld erős paprika
2 közepes vöröshagyma
2 közepes lilahagyma
3 nagyobb gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt csabai kolbász
15 dkg szalonna
1 dl hot chili szósz
1 púpos evőkanál édes fűszerpaprika
1 evőkanál erős fűszerpaprika
só, bors
fél evőkanál ételízesítő
Elkészítése:
Az egy nappal korábban beáztatott babot félig megfőzöm a babérlevelekkel és kevés olajjal.
Közben egy serpenyőbe egy-két evőkanál sertészsírt teszek. Felforrósítom, ráteszem a vöröshagymát, a lilahagymát, a kolbászt, és a szalonnát, míg a hagyma picit megfonnyad. Utána hozzátesszük az apróra vágott, vagy összezúzott fokhagymát, a karikára vágott zöldpaprikát, és a felkockázott paradicsomot. Ha ez is megpuhult, hozzáadok kb. 1 deci Chili szószt, majd félrehúzom a tűzről és rászórom a fűszereket. Pár percig tovább párolom. Ezután beleteszem a félig megfőtt, leszűrt babot, majd felöntöm annyi főző lével, hogy elfedje és kis lángon készre főzöm. Száraz, vörös fröccsel és fehér kenyérrel fogyasztom, lehetőleg serpenyőből, csakis fakanállal!
Forrás: LEN
Utolsó kommentek