Hozzávalók:
15 dkg darált keksz
15 dkg darált dió
10 dkg olvasztott vaj
2 dl tejszín
35 dkg fehér csokoládé
65 dkg mascarpone
3 tojás
Elkészítés:
A kekszet és a diót összekeverjük, hozzáadjuk a vajat és a tejszín felét. Az így kapott masszát összegyúrjuk, és egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk.
A mascarponét kikeverjük a tojásokkal. A fehér csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk, majd a mascarponés krémhez keverjük. A krémet a tésztára öntjük, majd előmelegített sütőben, 125 fokon 1,5-2 órát sütjük. Akkor van készen, amikor kocsonyás a belseje, de már nem folyik. Ezután 4-5 órát hűtjük, mielőtt szeletelnénk.
Forrás: Vidék íze
Utolsó kommentek