Hozzávalók:
0,5 kg finomliszt
só, bors
2 gerezd fokhagyma
5 dl tej
20 dkg füstölt szalonna
5 tojás
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A nokedlitésztához a lisztet, kb. 0,5 evőkanál sót és 0,5 kávéskanál borsot összekeverjük egy nagy tálban, és a megpucolt fokhagymát összezúzva hozzáadjuk. A tálba beleöntünk 4 dl tejet, majd fakanállal gyorsan összedolgozzuk a tésztát.
A szalonnát felkockázzuk, és egy teflonserpenyőben mérsékelt tűzön pörcösre pirítjuk. A tojásokat és a maradék 1 dl tejet kézi habverővel összehabarjuk egy tálban, és sózzuk, borsozzuk.
1 fazék forrásban lévő vízbe 1 evőkanál sót és 2 evőkanál olajat keverünk, aztánn nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát, amjd megfőzzük.
A lecsepegtetett nokedliket rádobjuk a szalonnából kiolvasztott zsiradékra, és összeforrósítjuk a félretett pörcökkel. Rájuk öntjük a tejjel habart tojást, és néhány perc alatt, hogy a tojás krémes maradjon, kevergetve készre főzzük. Tálaláskor meghintjük petrezselyemmel, és fejes salátával kínáljuk.
Forrás: Stahl Judit: Gyors házias ételek
Utolsó kommentek