Hozzávalók:
A tésztához:
8 tojás
15 dkg cukor
10 dkg liszt
1 mokkáskanál mandulaaroma
5 dkg kakaó
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
vaj és liszt a formához
A túrótöltelékhez:
40 dkg túró
3 dl tejszín
5 dkg porcukor
10 dkg kandírozott narancshéj
10 dkg darált mandula
A kakaókrémhez:
4 dl tejszín
5 dkg kakaó
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habverővel felverjük. Amikor kezd összeállni a hab, apránként beleszórjuk a cukrot, és azzal verjük keményre, azután pedig egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját is.
A lisztet összekeverjük a kakaóval, a vaníliás cukorral, a sütőporral meg a sóval, majd a keveréket óvatosan a tojáshabba forgatjuk. Végül belekeverjük a mandulaaromát is. A tésztát kivajazott, kilisztezett, 24 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
A túrót áttörjük, azután simára keverjük a porcukorral és a mandulával. Hozzáadjuk az apróra vágott kandírozottnarancshéjat, majd belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
A kakaókrémhez is kemény habbá verjük a tejszínt. Belekeverjük a kakaót, a porcukrot meg a vaníliás cukrot.
A tortát vízszintesen háromfelé vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a túrókrémmel, és ráhelyezzük a második lapot. Erre a kakaókrém fele kerül, majd az utolsó piskótalap. A torta tetejét bevonjuk a maradék kakaókrémmel.
Forrás: Vidék íze
Utolsó kommentek