Hozzávalók:
A zöldbabos réteghez:
60 dkg zöldbab
5 gerezd fokhagyma
5 dl tejszín
5 db babérlevél
só, bors
2 csokor friss kapor
A húsos réteghez:
1 db vöröshagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
30 dkg darálthús
só, bors, majoranna
10 dkg kolbász
1 bögre rizs
A tetejére:
15 dkg ementáli sajt
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és kiolajozunk egy jénait. A rizst megfőzzük.
A zöldbabnak főzővizet forralunk, azután megpucoljuk a fokhagymagerezdeket, és 2 gerezdet beledobunk a vízbe. A többit összezúzzuk, elvegyítjük a tejföllel és félretesszük. A lobogva forró vízhez hozzáadjuk a babérleveleket, sózzuk, és a zöldbabot puhára főzzük benne.
A megpucolt vöröshagymát apróra vágjuk, és egy közepes méretű serpenyőben mérsékelt tűzön, egy kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, egy percig együtt keverjük őket, azután hozzávegyítjük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük, hozzáöntünk 1 dl meleg vizet, és lefedve, mérsékelt tűzön, néha megkeverve puhára pároljuk. Végül a kolbászt felszeleteljük, és a rizzsel együtt hozzákeverjük a megpárolt darált húshoz.
A félretett fokhagymás tejfölhöz hozzákeverjük a megfőtt, leszűrt zöldbabot, és az apróra vágott kaprot. A jénaiba felváltva pakoljuk a két különböző réteget, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd 25 perc alatt megsütjük az előmelegített sütőben.
Forrás: Stahl Judit – Gyors házias ételek
Utolsó kommentek