Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
1,5 kg zsenge cukkini
1 nagy doboz mascarpone
2 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 dl fehérbor
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
csipet cukor
szárnyas fűszerkeverék
só, bors
Elkészítés:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés fűszerkeverékkel, majd serpenyőben, forró olajban hirtelen kérget sütünk rá. Kisebbre vesszük a hőfokot és aláöntjük a bort, majd fedő alatt kb. fél óra alatt készre sütjük.
A cukkinit megmossuk, megpucoljuk, kimagozzuk és jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük a vaj és olívaolaj keverékén. Rádobjuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi cukrot adunk hozzá. Miután erős tűzön átforgattuk a hagymán, hozzákanalazzuk a mascarponét és a zúzott fokhagymát, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
Forrás: nosalty.hu
Utolsó kommentek