Hozzávalók:
kevés sáfrány
1 narancs
5 evőkanál majonéz
2 dl joghurt
2 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió
600 g tintahaltest egészben
2 tojás
150 g liszt
1 dl sör
olaj
Elkészítés:
A joghurtot simára keverjük a majonézzel, a narancs kifacsart levvel és a sáfránnyal. Hozzáadjuk a megtisztított és összezúzott fokhagymát, sóval, borssal fűszerezzük, majd hűtőszekrénybe tesszük.
Leöblítjük a tintahalat és karikákra vágjuk. Szétválasztjuk a tojásokat, majd kemény habbá verjük a fehérjét. A tojások sárgáját krémesre keverjük 125 gramm liszttel, sóval, szerecsendióval és a sörrel. Végül beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét. 180 fokra felmelegítjük az olajat.
A kalamárit meghintjük 25 gramm liszttel, majd megmártjuk a sörtésztában. A forró olajban aranybarnára sütjük és az öntettel tálaljuk.
Forrás: Extra finomságok
Utolsó kommentek