Hozzávalók:
1 evőkanál rózsabors
3 cső szárított csili
3 db babérlevél
só, bors
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál barnacukor
2 teáskanál kakukkfű
4 szelet sertéskaraj
3 evőkanál olaj
2 dl narancslé
3 evőkanál narancslekvár
1-2 evőkanál szójamártás
Elkészítés:
Egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a rózsaborsot. Addig pirítjuk, amíg elkezd illatozni, ekkor a csilivel, a babérlevéllel és csipetnyi sóval összetörjük a mozsárban. Megtisztítjuk, és nagyon finomra aprítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a fűszerkeverékkel együtt elvegyítjük a cukorral, a kakukkfűvel. Végül sóval és borssal ízesítjük.
A húst leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, és bedörzsöljük a fűszerkeverék felével. Körülbelül 3 órán át jó hideg helyen érleljük, majd 180 fokon, lefedve megsütjük.
A mártáshoz felforrósítunk 1 evőkanálnyi olajat, és körülbelül 5 percig pároljuk benne a maradék fűszerkeveréket. Belekeverjük a narancslvet és –lekvárt, felforraljuk, majd gyenge tűzön körülbelül 10 percig főzzük. Szójamártással, sóval, borssal ízesítjük, és hagyjuk kihűlni.
Forrás: Extra finomságok
Utolsó kommentek