Hozzávalók:
0,5 dl almalé
2 evőkanál szójaszósz
őrölt gyömbér, feketebors
4 szelet lazacfilé
250 g natúr kuszkusz
1 üveg bambuszrügy
petrezselyem
Elkészítés:
Kis serpenyőben keverjük össze az almalét, a szójaszószt, a gyömbért és a borsot. Közepes tűzön forraljuk fel. Csökkentsük a hőt; lassú tűzön tíz percig főzzük, amíg szirupos nem lesz. Kissé hűtsük le.
A lazacfilé mindkét oldalát kenjük meg az almalés keverékkel. A halszeletek mindkét oldalát 5 percig süssük, és közben locsolgassuk a szósszal.
7 dl vizet forraljunk föl egy nagyobb tálban a petrezselyemmel, a bambuszrüggyel és egy kis olajjal. Amikor felforrt, zárjuk el a gázt és adjuk hozzá a kuszkuszt. Fedjük le, és 5 percig hagyjuk állni.
Forrás: A szakácsművészet bibliája
Utolsó kommentek