Hozzávalók:
50 dkg ribizli
5 dl tej
6 evőkanál búzadara
1 tojás
2 evőkanál cukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 teáskanál vaj
reszelt citromhéj
Elkészítés:
A megtisztított ribizlit meghintjük a vaníliás cukorral. Néhány darabot félreteszünk, a többit 4 db pudingos tálba halmozzuk.
A tejet lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vajat és a citromhéjat. Felforraljuk, beleszórjuk a darát, és állandóan keverve 10 percig főzzük, vagy amíg besűrűsödik. A tűzről levéve kb. 5 percig állni hagyjuk.
A darapudingba belekeverjük a tojássárgáját, majd ha langyosra hűlt, a kemény habbá vert fehérjét is.
A pudingot a ribizlire öntjük, és kihűtjük. A félretett gyümölcsdarabokkal díszítjük.
Utolsó kommentek