Hozzávalók:
6 egész tojás
6 púpos evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 citrom héja
3 dl sárgabarack lekvár
Elkészítés:
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat és a tojásfehérjéket is hozzákeverjük a tésztához.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és 15 perc alatt készre sütjük.
A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni.
A kihűlt piskótát a konyaruhából kitekerjük, a belsejét megkenjük a lekvárral, föltekerjük, szitával meghintjük porcukorral és tálra tesszük.
Utolsó kommentek