Hozzávalók:
30 dkg spagetti tészta
3 nagy fej vöröshagyma
3 tojás
40 dkg sárgarépa
3 evőkanál olaj
20 dkg mungóbabcsíra
1 evőkanál nádcukor
5 evőkanál szójaszósz
Elkészítés:
A wokot felforrósítjuk, 1 evőkanál olajat öntünk bele, majd ha az olaj felmelegedett, beleöntjük a villával felvert tojásokat, majd amikor átsül, egy tányérra kitesszük, ahol csíkokra vágjuk.
A wokot kitöröljük, és újabb kanálnyi olajat teszünk bele, s ha forró, beledobjuk a felszeletelt hagymát, és addig sütjük, míg el nem kezd karamellizálódni, ekkor 2 evőkanál szójaszószt öntünk hozzá, kicsit még pirítjuk, majd hozzáadjuk a mungóbabcsírát is. Ha megpirult a csíra is, félretesszük.
Újabb egy kanál olajat forrósítunk, rádobjuk a karikára vágott sárgarépát, és amikor el kezd karamellizálódni, hozzáadunk még egy kanál barna cukrot, és ráolvasztjuk. Adunk még hozzá 1 evőkanál szójaszószt, átforgatjuk vele a répát.
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a wokba tesszük egy kanál felforrósított olajra, ráöntünk még 2 evőkanál szójaszószt, átforgatjuk vele, végül az összes sült zöldséget és a felaprított tojást is visszatesszük, átmelegítjük, és tálaljuk.
Utolsó kommentek