Hozzávalók:
0,5 kg padlizsán
0,5 kg burgonya
0,8 kg darált hús
2 db vöröshagyma
2 db paradicsom
1 db paprika
6 gerezd fokhagyma
3 dl sűrített pardicsom
só, bors, fahéj
oregánó, szegfűszeg, babérlevél
5 dkg vaj
5 dkg liszt
3 dl tej
15 dkg füstölt sajt
1 tojás
só, szerecsendió
A padlizsánokat 1 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőben megsütjük. A krumplit hasonló vastagságúra vágjuk, majd megfőzzük.
Az apróra szeletelt hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, pirítjuk, közben a sót, borsot, oregánót, fahéjat, szegfűszeget, babérlevelet, zúzott fokhagymát is belerakjuk. Mikor kezd átsülni a hús, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, paprikát, paradicsompürét, és készre sütjük.
Egy edényben megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, összekeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, míg eléri a megfelelő sűrűséget, és beleütünk 1 tojást. Levesszük a tűzről, ízesítjük sóval, szerecsendíóval, és hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot.
Egy kiolajozott tepsi alját kirakjuk a burgonyával, ráhalmozzuk a padlizsánt, erre jön a hús, végül az egészet leöntjük a mártással. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Forrás: nosalty.hu
Utolsó kommentek