Hozzávalók:
30 dkg darált hús
olaj
kakukkfű, bazsalikom, oregánó
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 db sárgarépa
2 db karalábé
2 db pritaminpaprika
2 db cukkíni
40 dkg lasagne tészta
10 dkg vaj
2 evőkanál liszt
6 dl tej
só, bors, szerecsendió
10 dkg sajt
Elkészítés:
Az olaj felén a fűszerekkel és a paradicsommal megpirítjuk a darált húst. A többi olajon a kockákra vágott zöldségeket puhára pároljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A vajból, lisztből és tejből besamelmártást főzünk, sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, belefektetünk egy sor tésztalapot, elterítünk rajta pár kanál húsos ragut, arra a párolt zöldségekből rakunk. Ezt a rétegezést folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére öntjük a besamelmártást, rászórjuk a reszelt sajtot, és előmelegített sütőben, 200 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Praktika magazin
Utolsó kommentek