Hozzávalók:
1 db zellergumó
3 gerezd fokhagyma
3 dl tej
só, fehérbors
1 csipet őrölt szerecsendió
1 csipet őrölt gyömbér
1 evőkanál tejszín
1 evőkanál vaj
1 kis csokor petrezselyem
4 szelet hal
liszt
1 tojás
darált mandula
Elkészítés:
A felkockázott zellert és a fokhagymát felöntjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje, hozzáadunk egy csipet sót, forralni kezdjük, majd lassú tűzön puhára főzzük, és leszűrjük. A tejet félretesszük.
A zellert a fokhagymával együtt botmixerrel pürésítjük, annyi tejet adva hozzá, hogy krémes állagú legyen, majd hozzáadjuk a fűszereket, a tejszínt és a vajat, és alaposan összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és az apróra vágott petrezselyemmel meghintjük.
A halszeleteket először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a darált mandulába mártjuk. Egy kiolajozott tepsibe fektetjük őket, és lassú tűzön, fél óra alatt készre sütjük.
Utolsó kommentek