Hozzávalók:
0,5 kg édesburgonya,
25 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
2 dl vörösbor
3 db sárgarépa
3 db paradicsom
10 dkg trappista
4 db virsli
Elkészítés:
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk. Az édesburgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és kb. 20 perc alatt enyhén sós vízben előfőzzük. Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatjuk. A lencsét beletéve kicsit pirítjuk, majd sózzuk-borsozzuk, és kevés vízzel és a borral felöntjük. Beletesszük az apróra vágott répát és a lehéjazott paradicsomot. Kb. 40 perc alatt puhára főzzük.
A lencsét a burgonyás raguval összekeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba tesszük. A tetejére aprítjuk a virslit, reszelt sajtot szórunk rá, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Utolsó kommentek