Hozzávalók:
40 dkg darált sertéshús
40 dkg darált marhahús
1 szelet rozskenyér
1 tojás
6 db paradicsom
3 evőkanál sűrített paradicsom
2 db vöröshagyma
só, bors, oregánó
1 evőkanál cukor
Elkészítés:
Egy kevés olívaolajon megpirítjuk az egyik felkockázott vöröshagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott, megpucolt paradicsomokat, és a paradicsompürét. Megsózzuk, megszórjuk oregánóval, felöntjük kb. 1 dl vízzel, és addig főzzük, amíg sűrű szószt kapunk. Ízlés szerint cukorral édesítjük.
A húsgombócokhoz a rozskenyeret egy tál vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, a darált húst megsózzuk, borsozzuk. Beleverünk egy tojást, hozzákeverjük a másik, felkozkázott vöröshagymát, majd vizes kézzel egyforma kis golyókat formázunk belőle. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, és 180 fokon, 30 perc alatt készre sütjük őket.
Utolsó kommentek