Hozzávalók:
25 dkg marhabélszín
25 dkg sertésszűzérme
10 dkg húsos füstölt szalonna
3 db színes kaliforniai paprika
1 dl száraz vörösbor
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál dijoni mustár
Elkészítés:
A kétféle húst megmossuk és kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk. A vörösbort, a szójaszószt, balzsamecetet, paradicsompürét és a mustárt egy tálban jól összekeverjük, és a húskockákat beleforgatjuk. Letakarjuk, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. A szalonnát vastagabb szeletekre, majd szintén 3x3 cm-es négyzetekre vágjuk, akárcsak a kicsumázott paprikát.
A pácolt húskockákat és a többi hozzávalót váltakozva nyársra húzzuk, és izzó parázs fölött forgatva szép pirosra sütjük.
Utolsó kommentek