Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka
30 dkg cékla
2 fej vöröshagyma
0,5 kg leveszöldség
30 dkg fehérkáposzta
4 db paradicsom
2 db burgonya
só, bors, babérlevél
Elkészítés:
Forraljunk fel 1,5 liter vizet sóval, szemesborssal és babérlevéllel. Tegyük bele egy megtisztított, egészben hagyott hagymát, a húst, és a megtisztított, feldarabolt leveszöldség felét. Kis lángon főzzük meg a levest. Sós vízben főzzük meg a burgonyát, hámozzuk meg és szeleteljük fel. Vágjuk apróra a maradék leveszöldséget és a megtisztított céklát. Vágjuk apró kockára a többi hagymát és pároljuk üvegesre egy evőkanál olajon. Adjuk hozzá a céklát és a megmaradt leveszöldségeket, majd öntsük fel kevés húslevessel. Ízesítsük sóval, pár csepp ecettel, majd pároljuk félpuhára. Húzzuk le a paradicsom héját és vágjuk kockákra. A káposztát szeleteljük nagyon vékonyra, vagy reszeljük le.
Ha megfőtt a hús, szedjük ki a levesből és vágjuk kisebb kockákra. Szűrjük le a levest, tegyük bele a káposztát és főzzük 10 percig. Adjuk a leveshez a céklát, a leveszöldséget, a főtt burgonyát és a paradicsomot. Forraljuk fel, majd főzzük még 15 percig. Tegyük vissza a húst, és addig főzzük, amíg minden egységesen puha nem lesz.
Utolsó kommentek