Hozzávalók:
6 db paradicsom
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 db vöröshagyma
oregánó
1 evőkanál cukor
4 szelet sertéstarja
2 db kápia paprika
1 db lilahagyma
1 db uborka
fél csokor petrezselyem
fél fej jégsaláta
100 ml tökmagolaj
15 dkg juhsajt
Elkészítés:
Egy kevés olívaolajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát. Hozzáadunk 4 db apróra vágott, megpucolt paradicsomot, és a paradicsompürét. Megsózzuk, megszórjuk oregánóval, ízlés szerint cukorral édesítjük, majd összekeverjük annyi olajjal, hogy ellepje a hússzeleteket. Egy éjszakán át ebben a pácban tartjuk őket, majd másnap grilssütőn ropogósra sütjük a hússzeleteket.
A maradék 2 db paradicsomot és a paprikát vágjuk kockákra. Tisztítsuk meg a lilahagymát és karikázzuk fel. Vágjuk vastag szeletekre az alaposan megmosott uborkát. Mossuk meg, szárítsuk meg és durván aprítsuk fel a petrezselyemleveleket. A jégsalátát vágjuk csíkokra. Egy tálban keverjük össze a saláta hozzávalóit, sózzuk, morzsoljuk szét rajta a juhsajtot. Csöpögtessük az olajat a salátára.
Utolsó kommentek