Hozzávalók:
200 g kukoricadara
20 g vaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 db kápia paprika
600 g pulykacomb filé
2 dl világos sör
só, bors
olaj
Elkészítés:
A polentához felforralunk 6 dl vizet, beleszórunk egy kávéskanál sót és a kukoricadarát, habverővel folyamatosan keverve éppen csak sűrűsödésig főzzük (3-4 perc). Lehúzzuk a tűzről, beledolgozzuk a vajat, és fedő alatt 15 percig pihentetjük. Egy őzgerinc formát kiolajozunk, és beletöltjük a polentát, majd félretesszük kihűlni.
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra, a paprikát 1 cm-es karikákra vágjuk. A húst leöblítjük, apróra vágjuk. Mély serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a paprikát. Hozzáadjuk a húst, ízlés szerint sót, borsot, végül a sört, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, kb. 30 perc alatt puhára pároljuk.
Tálalás előtt a polentát kiöntjük a formából, felszeleteljük.
Utolsó kommentek