Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé
10 dkg szeletelt bacon
25 dkg füstölt sajt
3 db tojás
6 evőkanál tejföl
só, bors
1 csokor petrezselyemzöld
20 dkg aszalt vegyes gyümölcs
10 dkg darált dió
Elkészítés:
A húst apró kockákra daraboljuk, megsózzuk és félretesszük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. A tojásokat beleütjük egy tálba, hozzáadjuk a tejfölt, a petrezselyemzöldet, a reszelt sajtot, a diót, a sót és a borsot, jól összekeverjük. Belevegyítjük a feldarabolt, fűszerezett pulykahúst is.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Egy csatos kuglóf sütőformát egyenletesen kirakunk baconszeletekkel úgy, hogy mindkét oldalról majd a masszára lehessen hajtani. A húsos töltelék felét ráöntjük, egyenletesen eloszlatjuk. Kirakjuk az aszalt gyümölccsel, majd a massza másik felét is rásimítjuk. A túllógó baconszeletekkel befedjük, és a sütőbe toljuk. Kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Utolsó kommentek