Hozzávalók:
1,5 kg pecsenye kacsa comb és mell
4 db vöröshagyma
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
őrölt pirospaprika
só, bors, majoranna
olaj
Elkészítése:
Az apró kockákra vágott hagymát üvegesre pirítjuk az olajban. Ezután a szintén apróra vágott paradicsommal és zöldpaprikával tovább pirítjuk néhány percig. Ezután lehúzzuk a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, de éppen csak annyit, hogy a paprika ne keseredjen meg.
Meghintjük pirospaprikával, majd sózzuk és 1 késhegynyi majorannát teszünk bele, majd kevés borsot. A kacsadarabokat beletesszük és óvatosan összekeverjük a már elkészült alappal. Ezután kb. 1 deci vizet töltünk rá, és főzni kezdjük. Néhány perc múlva felöntjük vízzel. Fedő alatt, épp hogy csak rotyogjon, kb. 1 órán át kell főzni.
Utolsó kommentek