Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
3 dkg élesztő
50 ml tej
1 kávéskanál cukor
60 dkg liszt
25 dkg vaj
30 dkg félzsíros tehéntúró
2 tojás
2 dl tejföl
2-3 kávéskanál só
Elkészítés:
A medvehagymát megmossuk és apróra vágjuk. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd megvárjuk míg felfut. A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzákeverjük a túrót, ráöntjük a felfutott élesztőt. Hozzáadjuk a tejfölt, egy tojást, a medvehagymát és a sót, majd jól összegyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük egy konyharuhával letakarva.
Amikor megkelt, 2 cm vastagságúra nyújtjuk és pogácsákat szaggatunk. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, rárakjuk a pogácsákat. A tetejüket megkenjük a felvert másik tojással és bevagdossuk. Még pihentetjük fél órát, majd 175 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük.
Forrás: http://kingakonyha.blogspot.hu/2014/03/medvehagymas-turos-pogacsa.html
Utolsó kommentek