Hozzávalók:
45 dkg darált hús
10 dkg aszalt áfonya
4 szelet bacon
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg sült gesztenye
1 db tojás
14 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál friss petrezselyem
0,5 teáskanál friss kakukkfű
0,5 dl portói
5 dkg vaj
Elkészítés:
Az áfonyát egy órán keresztül áztassuk a portóiban.
A hagymákat felszeleteljük, a bacon szeleteket kockákra vágjuk. Pirítsuk meg a vajon a vöröshagymát a baconnel, majd dobjuk rá a fokhagymát is, és forgassuk át. Hagyjuk kihűlni.
A gesztenyét hámuzzuk meg és aprítsuk fel. A tojást verjük fel.
Az összes hozzávalót dolgozzuk össze, majd gyúrjunk gombócokat belőlük. Forró olajban süssük őket addig, amíg jó ropogósak nem lesznek.
Forrás: TV Paprika
Utolsó kommentek