Hozzávalók:
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 vöröshagyma
0,5 dl édes fehérbor
50 dkg spagetti
3 tojás
10 dkg parmezán
só, bors
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
Enyhén sós vizet forralunk, majd a kifőzzük benne a tésztát. A szalonnát apróra vágjuk, egy kevés vajon két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Amikor a hagyma már kezd üvegesedni, hozzáöntjük a bort, és hagyjuk tovább főni 1-2 percig.
Közben a tojásokat feltörjük és felverjük, összekeverjük a reszelt parmezánnal, ezt követően pedig sózzuk, borsozzuk.
A megfőtt tésztát leszűrjük, hozzákeverjük a hagymás keverékhez, és alacsonyra vesszük a serpenyő alatt a lángot. Összeforgatjuk a tojásos keverékkel, majd még 2-3 percig főzzük., közben néha megkevergetjük, megrázogatjuk. Reszelt parmezánnal a tetején tálaljuk.
Forrás: Vidék íze
Utolsó kommentek