Hozzávalók:
0,5 kg darált hús
20 dkg cannelloni
1 dl tejszín
1 dl édes fehérbor
só, fehér bors, oregánó
10 dkg trappista sajt
3 evőkanál olaj
1 cukkini
1 evőkanál liszt
1 vöröshagyma
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk, és két evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük. A húst saját levében megpároljuk, végül zsírjára sütjük. A fűszeres darált húst kiskanál segítségével a nyers cannellonicsövekbe töltjük. A tésztát tűzálló tálba sorakoztatjuk.
Egy evőkanál olajon megpirítjuk a lisztet. Felengedjük 1 dl fehérborral, 1 dl tejszínnel meg 1 dl vízzel, és az elkészült rántást simára keverjük. Beletesszük a cukkinit – amit előzőleg héjastól lereszeltünk –, majd ezzel a híg mártással nyakon öntjük a tálban várakozó tésztacsöveket. Ráreszeljük a sajtot, fóliával letakarjuk, majd kb. 30 percig sütjük, amíg a tészta magába szívja a nedvességet és megpuhul. Ekkor levesszük a fóliát, és a tetejét szépen megpirítjuk.
Forrás: Vidék íze
Utolsó kommentek