Hozzávalók:
8 vékony szelet sertéskaraj csont nélkül
1 db paprika
10 dkg Gouda sajt
só, frissen őrölt bors
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
8 evőkanál fehérborecet
8 evőkanál méz
4 teáskanál édes pirospaprika
4 teáskanál oregánó
6 csepp tabasco
1,2 dl olívaolaj
Elkészítés:
Először a páclét készítjük el. Ehhez hámozzuk meg és nyomjuk szét vagy préseljük le a fokhagymagerezdeket. Hámozzuk meg és vágjuk fel apróra a vöröshagymát.
Keverjük el az ecetet a mézzel, a hagymával és a fokhagymával. Fűszerezzük pirospaprikával, oregánóval és tabasco-val. Jól keverjük el az összetevőket.
A húst mossuk meg, töröljük szárazra és dörzsöljük be borssal. Mossuk meg a paprikát, távolítsuk el a magokat, az ereket és a hártyát. Vágjuk fel apró darabokra. Szeleteljük fel a sajtot hosszú, vékony darabokra.
Rakjuk ki a hússzeleteket sajt- és paprikadarabokkal, tekerjük fel jó szorosan és rögzítsük fogvájóval.
Tegyük az előkészített roládokat legalább 60 percre a páclébe. Utána jól csöpögtessük le és helyezzük a forró grillrácsra. Sütés közben forgassuk meg.
Forrás: Sandra - Grillparti
Utolsó kommentek