Hozzávalók:
2 db paradicsom
0,5 db piros kaliforniai paprika
0,5 db zöldpaprika
1 csokor petrezselyem zöldje
0,5 db fejes saláta
0,5 db kígyóuborka
2 tojás
1 db lilahagyma
10 dkg pulykapárizsi
só, bors, cukor
15 dkg feta sajt
2 teáskanál mustár
1 evőkanál fehérborecet
1 dl olívaolaj

Elkészítés:
A hozzávalókat megmossuk, a paradicsomot cikkekre, a paprikákat csíkokra vágjuk. A petrezselyem zöldjét finomra aprítjuk, az uborkát felkarikázzuk, csakúgy, mint a lilahagymát. A salátát leveleire szedjük, a feta sajtot pedig felkockázzuk. A pulykapárizsit csíkokra aprítjuk, a tojást keményre főzzük és hatodokra szeljük.
Az öntethez a mustárt kikeverjük az olajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fehérborecettel és cukorral ízesítjük.
Egy tálat kibélelünk salátalevelekkel. Az alapanyagokat (kivéve a tojást, feta sajtot és petrezselyem zöldjét) összekeverjük, majd hozzákeverjük az öntetet is. A salátalevelekkel kibélelt tálra halmozzuk a salátát, majd a tetejére szórjuk a feta sajtot és a petrezselyem zöldjét. Keménytojás cikkekkel díszítjük.
Forrás: Vidék íze
Utolsó kommentek