Hozzávalók:
2 db csirkemell
30 dkg spenót
15 dkg dió
só, kakukkfű
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
30 dkg meggy
fahéj, szegfűszeg, cukor
pár csepp citromlé
Elkészítés:
A csirkemelleket vágjuk fel csíkokra, majd sózzuk be őket, ezek után pedig kakukkfűvel szórjuk meg. Kevés olajon süssük barnára a csirkecsíkokat egy teflon serpenyőben.
A meggyet magozzuk ki, majd tegyük fel egy kevés vízben főni. A vízhez adjunk fahéjat, egy csipet szegfűszeget, kb. 1 evőkanál cukrot és pár csepp citromlét.
A tejszínnel keverjük simára a lisztet, hígítsuk egy kevés forró meggylével, majd keverjük a meggyhez a habarást. Pár percig hevítsük és sűrítsük be a meggyszószt.
Ezalatt mossuk le alaposan a spenótleveleket, tegyük tálra őket.
Szórjuk meg a spenótsalátát dióbéllel, a megsült csirkecsíkokkal, majd kanalazzunk rá meggyszószt meggy darabkákkal.
Forrás: spenotreceptek.blog.hu
Utolsó kommentek