Hozzávalók:
80 dkg újkrumpli
1 db cukkini
1 db sárgarépa
néhány szelet császárszalonna
só, bors
Ekészítés:
A megtisztított, megmosott újburgonyát irdaljuk be késfok vastagságú szeletekre úgy, hogy a krumpli alját ne vágjuk át, mert ez tartja össze az egész burgonyát.
A megmosott cukkinit és sárgarépát hosszában vágjuk félbe, és szeleteljük vékony félkarikákra. Az előkészített zöldségekből 1-1 szeletet váltakozva tűzdeljünk a burgonyaszeletek közé, majd az elkészült burgonyákat sózzuk, borsozzuk meg.
A szalonnaszeletekkel béleljük ki egy tepsi alját. Fektessük rá a tűzdelt burgonyákat, és fóliával lefedve, 190 fokos sütőben süssük majdnem készre (45-50 perc). Vegyük le a fóliát, és a forró sütőbe visszatéve pirítsuk szép pirosra (kb. 15 perc).
Forrás: Fakanál
Utolsó kommentek