Hozzávalók:
25 dkg kukoricaliszt
só
3 tojás
12,5 dkg vaj
2 db sárgarépa
1 db cukkini
15 dkg ricotta
7,5 dkg feta sajt
4-5 db bazsalikomlevél
10 dkg zöldborsó
Elkészítés:
A sütőt 175 fokra (légkeveréses sütő: 155 fok) felmelegítjük. A lisztből, csipetnyi sóból, 1 evőkanálnyi vízből, 1 tojásból és a vajból a konyhai keverőgéppel morzsás tésztát keverünk. A tésztát enyhén lisztezett deszkára rakjuk, és kézzel, gyors mozdulatokkal simává gyúrjuk. Ha a tészta túl száraz, cseppenként kevés vizet adunk hozzá. A tésztával kibélelünk nyolc muffinformát, és körülbelül 15 percig sütjük.
A répákat meghámozzuk, és feltesszük főzni. A megfőtt répákat és a cukkínit apró kockákra vágjuk.
A megmaradt tojásokat a ricottával, a felkockázott feta sajttal és a bazsalikommal turmixban majdnem simára keverjük. Hozzákeverjük a répa és cukkíni kockákat, valamint a zöldborsót.
A masszát egyenletesen elosztjuk a formákban, és a 200 fokra (légkeveréses sütő: 180 fok) felmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
Utolsó kommentek