Hozzávalók:
80 dkg sárga hüvelyű zöldbab
só, cukor
3 evőkanál liszt
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál pirospaprika
3 dl tejföl
1 evőkanál tárkonyecet
1 kiskanál apróra vágott tárkony
Elkészítés:
A babot megmossuk, a hüvelyeket 2 centis darabokra vágjuk, majd annyi enyhén sós vízben, amennyi éppen ellepi, megfőzzük.
Közben egy kevés olajon megpirítjuk a hagymákat, és beleszórjuk a zöldbabos fazékba. A tejfölt összekeverjük a liszttel és a pirospaprikával, majd amikor a bab megfőtt, besűrítjük vele a főzeléket. Tárkonyecettel, sóval és cukorral ízesítjük, végül a tárkonyt is belekeverjük.
Forrás: Magyar konyha
Utolsó kommentek