Hozzávalók:
80 dkg fogasfilé
6 dkg vaj
fél l húsleves (kockából)
2 fej vöröshagyma
40 dkg csiperkegomba
1 paradicsom
1 paradicsompaprika
1 evőkanál édesnemes paprika
2 dl tejföl
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A halat leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, és gyengén besózzuk. Magas oldalú tűzálló formát 2 dkg vajjal kikenünk, és belerakjuk a filéket. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Felforraljuk a húslevest (alaplét), és a halra öntjük. Alufóliával lefedjük a formát, és a sütőben kb. 20 percig pároljuk. Amikor megpuhul, kivesszük a léből.
Közben a hagymát és a gombát megtisztítjuk, a hagymát kis kockákra, a gombát szeletekre vágjuk. A paradicsomot felkockázzuk. A paprika magházát eltávolítjuk, húsát szintén kockákra vágjuk. A maradék vajat serpenyőben felforrósítjuk, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, megpirítjuk. Ezután beletesszük a paradicsomot és a paprikát, pár percig együtt sütjük, pirospaprikával fűszerezzük.
A megmaradt alaplé felével felöntjük és felforraljuk. A tejfölt és a tejszínt a liszttel elkeverjük, és a léhez adjuk. Lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrű mártássá főzzük. A mártást a halra öntjük, és a sütőben összemelegítjük.
Forrás: mindmegette.hu
Utolsó kommentek