Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
1,5 evőkanál kínai ötfűszer keverék
4 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál chiliszósz
2 evőkanál rizsecet
3 cm gyömbér lereszelve
4 szál újhagyma
pár csepp szezámolaj
4 dl alaplé
Elkészítés:
Keverjük össze a gyömbért és a szójaszószt, pácoljuk benne 1 órát a húst.
Serpenyőben forrósítsunk pár evőkanál olajat, pirítsuk meg benne a chiliszószt és a fűszerkeveréket, addig, amíg illatozni kezd. Tegyük bele a húst a páccal együtt, majd adjuk hozzá a karikákra vágott hagymát is. A zöldséglevessel öntsük fel, és süssük ropogósra.
Ha majdnem kész, öntsük rá az ecetet és a szezámolajat, és pirítsuk jól össze.
Forrás: mindmegette.hu
Utolsó kommentek