Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg liszt
12,5 dkg juhtúró
12,5 dkg tehéntúró
1 teáskanál só
12,5 dkg reszelt füstölt sajt
12,5 dkg reszelt ementáli sajt
1 tojás
Elkészítés:
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a juhtúrót és a tehéntúrót, sózzuk, majd összedolgozzuk. Lefóliázva a hűtőbe tesszük 2-3 órára.
A tésztát kinyújtjuk kb. 0,5 centi vastagra, megszórjuk a sajt 1/4-ével, majd összehajtjuk. A széleit bedolgozzuk, hogy ne csurogjon ki a sajt. A kapott félkört újra kinyújtjuk. Jöhet a második negyed sajt, és ismét hajtogatás. Végső, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a tojással, majd jöhet rá a maradék sajt.
Csíkokra vágjuk, és előmelegített sütőben kb. 200 fokon, 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Utolsó kommentek