Hozzávalók:
80 dkg pulykamell
25 dkg gomba
30 dkg tészta
2 kiskanál mák
1 db vöröshagyma
3 dkg vaj
3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
4 dl marhahúsalaplé
25 dkg túró
1,5 evőkanál dijoni mustár
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A pulykahúst megtisztítjuk, sózzuk, és egészben, sütőben 180 fokon, 1 óra alatt pirosra sütjük. A hagymát pucoljuk, vékonyra felkarikázzuk. A pulykahúst megborsozzuk, majd csíkokra daraboljuk. A gombát vékonyan felszeleteljük. A mákot megdaráljuk. A tésztát feltesszük főni.
Miközben a tészta fő, egy serpenyőt kevés olívaolajjal kikenünk. Beletesszük a hagymát, és közepes lángon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, és puhára pároljuk. Kiszedjük, majd a serpenyőbe dobjuk a vajat, és közepes lángon megolvasztjuk. Beleszórjuk a lisztet, és állandó keverésé mellett 1 percig pirítjuk. Fokozatosan hozzákeverjük a marhahúsalaplét. Állandó kevergetés közben felforraljuk és besűrítjük. A mártáshoz keverjük a túrót és a mustárt. A húst és a gombát szintén a serpenyőbe tesszük. Addig melegítjük, míg átforrósodik.
Amikor a tészta elkészült, leöntjük róla a vizet, majd a lábasban hagyjuk, és összekeverjük a mákkal.
Forrás: Reader's Digest: Ízletes ételek a magas vérnyomás ellen
Utolsó kommentek