Címkék

ajvár (3) alma (19) almaecet (1) ananász (5) aszalt áfonya (2) aszalt paradicsom (1) aszalt szilva (3) bab (7) babapiskóta (2) babérlevél (21) bacon (36) balzsamecet (3) bambuszrügy (1) banán (7) barnacukor (8) barna rizs (2) bazsalikom (33) bébirépa (5) borókabogyó (3) borsikafű (4) brie (1) brokkoli (5) brokkoli mix (1) bulgur (3) burgonya (57) búzadara (4) camembert (4) cayenne bors (3) cékla (9) cheddar (2) chili (14) chiliszósz (2) citrom (48) citromfű (1) cottage cheese (1) cseresznye (4) csicsóka (1) csillagánizs (3) csirke (63) csirkemáj (8) csokoládé (13) cukkini (21) cukor (6) cukorborsó (1) curry (5) darált hús (43) datolya (1) dió (15) disznó (28) ecet (3) edami (4) édesburgonya (1) élesztő (22) ementáli (10) eper (4) erőspaprika (3) ezersziget salátaöntet (1) fácán (1) fahéj (12) fehérbor (15) fehérborecet (7) fehérrépa (17) fehér bors (13) fejes saláta (3) feketeretek (1) fenyőmag (4) feta (9) fokhagyma (135) fokhagymás fűszersó (1) füstölt sajt (19) fűszervaj (1) galambsaláta (1) garam masala (2) garnéla (1) gesztenye (5) gnocchi (1) gomba (30) gorgonzola (1) gouda (3) grill fűszersó (1) gulyáskrém (2) gyömbér (11) gyros fűszerkeverék (2) hajdina (2) hal (19) hot chili szósz (1) húsleves alaplé (9) jégcsapretek (1) jégsaláta (8) joghurt (22) juhsajt (7) juhtúró (5) kacsa (2) kakaó (3) kakaópor (11) kakukkfű (25) kalács (1) kaliforniai paprika (4) kandírozott narancshéj (1) kápia paprika (1) kapor (12) káposzta (15) kapros uborkás salátaöntet (1) karalábé (8) karfiol (12) kávé (3) kecskesajt (1) keksz (3) kék sajt (3) kelbimbó (3) kelkáposzta (5) keményítő (10) kenyér (9) kenyérliszt (3) kesudió (1) ketchup (3) kifli (1) kínai kel (4) kivi (2) kókusz (5) kókusztej (3) kolbász (20) köles (2) kömény (13) köménymag (5) koriander (6) körte (6) krémsajt (13) krémtúró (1) kukorica (11) kukoricadara (2) kukoricaliszt (5) kurkuma (2) kuszkusz (3) lazac (4) lekvár (10) lencse (6) lenmag (4) leveskocka (17) liba (3) libamáj (1) licsi (1) lilahagyma (21) lila burgonya (1) lime (1) macedón zöldségkeverék (1) magyaros sültek fűszersó (1) majonéz (8) majoranna (20) mák (7) málna (3) mandarin (2) mandula (7) mandulaaroma (1) mangó (1) mángold (1) marha (4) marokkói sáfrányos mártás (1) mascarpone (9) mazsola (8) mediterrán zöldségkeverék (1) medvehagyma (6) meggy (6) menta (5) metélőhagyma (5) mexikói zöldségkeverék (3) méz (28) mogyoró (1) mortadella (1) mozzarella (10) mungóbabcsíra (1) mustár (30) mustármag (1) naan kenyér (1) nádcukor (2) narancs (14) nektarin (2) nutella (1) nyírfacukor (3) nyúl (1) olasz fűszerkeverék (1) oregánó (23) őrölt kömény (1) ostyalap (1) őszibarack (3) ötfűszer keverék (1) padlizsán (8) pagoda karfiol (1) paneer (1) pannónia (6) paprika (51) paradicsom (82) parmezán (17) patisszon (2) pesto (2) petrezselyem (49) piri-piri szósz (1) pirosarany (3) pirospaprika (56) piros arany (1) pizzapor (4) porcukor (4) póréhagyma (14) pritamin paprika (2) pudingpor (4) pulyka (20) rebarbara (1) retek (2) réteslap (6) ribitli (1) ribizli (3) rikotta (6) rizs (14) rizsecet (1) rizstészta (1) rosé (1) rozmaring (19) rózsabors (1) rozsliszt (3) rozspehely (1) ruccola (5) rum (4) rumaroma (2) sáfrány (3) sajt (4) sárgabarack (2) sárgaborsó (1) sárgadinnye (1) sárgarépa (46) savanyú káposzta (2) sertésmáj (4) snidling (4) sonka (10) sör (3) sóska (1) spárga (7) spenót (20) sült csirke fűszersó (1) sűrített paradicsom (20) sütőpor (32) sütőtök (11) szafaládé (1) szalalkáli (2) szalonna (5) szárnyas fűszerkeverék (1) szeder (1) szegfűszeg (7) szerecsendió (25) szezámmag (1) szezámolaj (1) szilva (7) szódabikarbóna (3) szójaszósz (12) szőlő (6) tabasco (3) tarhonya (2) tarja (1) tárkony (3) tárkonyecet (2) tehina (1) tej (71) tejföl (87) tejpor (1) tejszín (62) téliszalámi (1) teljes kiőrlésű liszt (5) tematikus (13) tészta (39) tojás (196) tojáslikőr (2) tök (5) tökmag (2) tökmagolaj (1) tonhal (4) tönkölybúza liszt (1) tönkölyliszt (1) trappista (30) trópusi gyümölcsmix (1) túró (22) tzatziki fűszerkeverék (2) uborka (10) újhagyma (14) vaj (35) vaníliarúd (1) vaníliás cukor (27) vaníliás pudingpor (1) vanília aroma (2) virsli (2) vörösbor (8) vörösborecet (1) vöröshagyma (163) vöröslencse (2) whiskey (1) Worchester szósz (2) zabpehely (4) zeller (16) zellerszár (2) zöldbab (4) zöldborsó (12) zöldfűszer keverék (2) zsálya (4) zselatin (5) zselés szaloncukor (1) zsemle (14) zsemlemorzsa (38) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • java46: Köszönet a receptért! Próbáld csak szélesmetélttel! Sokkal jobban illik, mint az orsó tészta! (2014.01.24. 09:02) Spenótos tészta garnélával
  • banettka: Nem akartam a jövő heti debütálás előtt nyilvánosságra hozni a titkos receptet:) (2013.10.20. 13:29) Meggyes-mákos lepény
  • Mákvirágtanonc: kicsit csalódott vagyok, hogy a mákos kolbi receptet nem találom :-) (2013.10.19. 13:35) Meggyes-mákos lepény
  • Mákvirágtanonc: Egyszer próbáljátok ki Amarettó likőrrel...de ne gagyival... hmmmm (2013.10.19. 13:32) Tiramisu
  • LEN: Majoranna = őrölt kömény, nemde? :-) (2010.09.02. 20:11) Sertéspörkölt bográcsban
  • Utolsó 20

Pulyka Stroganoff módra

2009.03.08. 16:42 banettka

Hozzávalók:

80 dkg pulykamell
25 dkg gomba
30 dkg tészta
2 kiskanál mák
1 db vöröshagyma
3 dkg vaj
3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
4 dl marhahúsalaplé
25 dkg túró
1,5 evőkanál dijoni mustár
só, bors ízlés szerint

babgul: stroganoff pulyka

 

Elkészítés:

A pulykahúst megtisztítjuk, sózzuk, és egészben, sütőben 180 fokon, 1 óra alatt pirosra sütjük. A hagymát pucoljuk, vékonyra felkarikázzuk. A pulykahúst megborsozzuk, majd csíkokra daraboljuk. A gombát vékonyan felszeleteljük. A mákot megdaráljuk. A tésztát feltesszük főni.

Miközben a tészta fő, egy serpenyőt kevés olívaolajjal kikenünk. Beletesszük a hagymát, és közepes lángon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, és puhára pároljuk. Kiszedjük, majd a serpenyőbe dobjuk a vajat, és közepes lángon megolvasztjuk. Beleszórjuk a lisztet, és állandó keverésé mellett 1 percig pirítjuk. Fokozatosan hozzákeverjük a marhahúsalaplét. Állandó kevergetés közben felforraljuk és besűrítjük. A mártáshoz keverjük a túrót és a mustárt. A húst és a gombát szintén a serpenyőbe tesszük. Addig melegítjük, míg átforrósodik.

Amikor a tészta elkészült, leöntjük róla a vizet, majd a lábasban hagyjuk, és összekeverjük a mákkal.

Forrás: Reader's Digest: Ízletes ételek a magas vérnyomás ellen

A bejegyzés trackback címe:

https://babgul.blog.hu/api/trackback/id/tr64989529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása