Hozzávalók:
6 kemény tojás
4 közepes nagyságú alma
150 g ementáli
2 csokor újhagyma
1 dl majonéz
1 dl tejföl
1 citrom leve
só, fehér bors
néhány salátalevél
Elkészítés:
A meghámozott almát nagy lyukú reszelőn megreszeljük, majd azonnal meglocsoljuk egy kevés citromlével, különben megbarnul. Hozzáadjuk a szintén nagy lyukú reszelőn megreszelt sajtot, a majonézt, a tejfölt, ízlés szerint sót, borsot, összekeverjük. A hagymát felkarikázzuk, meglocsoljuk a maradék citromlével. 4 tojást karikára vágunk, a másik kettő fehérjét megreszeljük, és a sajtos-almás krémhez adjuk. A sárgákat félretesszük.
Egy nem túl mély tálat kibélelünk a salátalevelekkel, belesimítjuk a krém egyharmad részét, megrakjuk a tojáskarikák felével, a hagymakarikák egyharmadával, majd ismét krém-tojás-hagyma-krém-hagyma következik. A félretett tojássárgákat apró lyukú reszelőn megreszeljük, a saláta tetejére szórjuk, mintha megannyi mimózavirág lenne.
Forrás: Lajos Mari, Hemző Károly - 99 ünnepi étel 33 színes fotóval
Utolsó kommentek