Hozzávalók:
2 kisebb cukkini
só, bors
olaj a tál kikenéséhez
3 db zsemle
25 dkg Brie sajt
1 db paradicsom
1 tojás
2,5 dl mascarpone
1 fej lilahagyma
3 evőkanál friss kapor
Elkészítés:
A meghámozott, fél cm vastag szeletekre vágott cukkínit enyhén sós vízben 10 perc alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük és félretesszük.
Közben olajjal kikenünk egy tűzálló jénai tálat. Beletesszük a félbevágott zsemléket, és az ujjnyi kockákra vágott Brie felét egyenletesen elosztjuk rajtuk. Utána rátesszük a cukkínit és a karikára vágott paradicsomot is, majd a Brie maradékát is rárakosgatjuk.
Egy tálban összekeverjük a tojást, a mascarpone-t, a meghámozott és felaprított hagymát, az aprított kaprot, majd sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a zöldségekre és a sajtra.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és 30 perc alatt megsütjük a kenyereket.
Forrás: TV Paprika magazin
Utolsó kommentek