Hozzávalók:
110 g liszt
30 g kakaópor
30 g barnacukor
0,5 teáskanál só
110 + 60 g vaj
1 tojássárgája
340 ml tejszín
340 g csokoládé
Elkészítés:
Készítsük el a tésztát. Szitáljuk a lisztet és a kakaót egy tálba. Konyhai robotgéppel keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót. Adjunk hozzá 60 dkg feldarabolt vajat és keverjük addig, amíg a tészta porhanyós lesz.
Keverjük ki a tojás sárgáját és adjuk a tésztához. Alaposan dolgozzuk össze, majd borítsuk a tésztát műanyag fóliára, takarjuk be egy másik fólialappal, és nyújtsuk ki. Tekerjük be a tésztát a fóliával együtt, és tegyük hűtőbe 1-2 órára.
Vajazzunk ki egy 22,5 cm átmérőjű, levehető oldalú tortaformát. Engedjük fel a tésztát, távolítsuk el a fóliát, és nyomkodjuk a tortaformába. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és süssük a tésztát kb. 18 percig, amíg megkeményedik.
Készítsük elő a tölteléket. Közepes méretű edényben közepes tűzön melegítsük meg a tejszínt. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kockákra tört csokoládét, várjuk meg, amíg megolvad, és keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék vajat. Öntsük a masszát egyenletesen a tésztára. Tegyük hűtőszekrénybe 2-3 órára.
Forrás: Christine McFadden – Christine France: Nagy csokoládé enciklopédia
Utolsó kommentek