Hozzávalók:
olaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 kg sertéscomb
só, bors, pirospaprika
60 dkg tarhonya
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra aprítjuk, és üvegesre pároljuk az olajon. A tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, elkeverjük, pici vízzel felöntjük. A tűzre visszatéve forralunk rajta egyet, majd beletesszük az időközben kis kockára vágott húst. Erős lángon kevergetjük, míg a hús ki nem fehéredik, majd némi vizet aláöntve, sóval-borssal ízesítve, fedő alatt alacsony fokozaton csaknem készre főzzük.
Ha a hús majdnem megpuhult, hozzátesszük a tarhonyát, felöntjük bőséges vízzel. Alaposan lepje el a tarhonyát. Fedő alatt, még mindig alacsony hőfokon, keverés nélkül készre pároljuk.
Végül átkeverjük az egészet.
Forrás: thechefviki.blogspot.com
Utolsó kommentek