Hozzávalók:
tészta:
280 g liszt
50 g margarin
1 sütőpor
1 kávéskanál szalalkáli
2 tojás
100 g porcukor
túrókrém:
100 g porcukor
100 g margarin
500 g túró
1 csomag vaníliacukor
reszelt citromhéj
tejszín
csokimáz:
1 tábla tejcsoki
tejszín
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, két részre osztjuk, kinyújtjuk tepsi méretűre.
A tepsit bezsírozzuk és betesszük egy pár percre melegedni a sütőbe. Ezután a kivesszük a tepsit és ráhelyezzük a kinyújtott tésztát úgy, hogy a nyújtófára tekerjük és onnan a tepsire.
A tésztát 10 perc alatt aranysárga színűre sütjük. A tepsit kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni a tésztát, kivesszük a tepsiből, azt újra lezsírozzuk, betesszük kicsit melegedni és folytatjuk a következő lappal.
A krém alapanyagait összekeverjük, ha túl sűrű egy kis tejszínt csorgatunk bele és turmixoljuk.
Ezután készítjük el a csokimázat. A csokoládét darabkákra törjük, kisseb edénybe tesszük, kevés, kb. 0,3-0,5 dl tejszínt öntünk hozzá és feltesszük forrni, folyamatos kevergetés közben. Forrásig főzzük. Rögtön a sütemény tetejére kenjük.
A lapok megkenése után a süteménynek 12 órát állnia kell.
Utolsó kommentek