Hozzávalók:
5 db cékla
3 db narancs
1 evőkanál barnacukor
1 mokkáskanál só
3 dkg felaprított, friss rozmaring
3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Mossuk meg a céklát és vágjuk le a végeit, de ne hámozzuk meg. Egy kis tálban jól keverjük össze a barna cukrot, a sót, a rozmaringot és 3 evőkanál olívaolajat, majd tegyük bele a céklát, és alaposan forgassuk meg benne, hogy szép fényes legyen.
Csavarjuk a céklákat fóliába és tegyük sütőedénybe, süssük őket kb. 1 óráig, vagy amíg épphogy megpuhulnak. Hámozzuk meg és vágjuk őket szeletekre.
Hámozzuk meg és magozzuk ki a narancsot. Vágjuk cikkelyekre. Rendezzük el a céklát egy tálon a naranccsal
Forrás: Kreatív konyha - Saláták
Utolsó kommentek