Hozzávalók:
4 szelet pangasius filé
4 db paradicsom
4 db paprika
1 fej hagyma
2 db cukkíni
1 db citrom
rozmaring
olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
Melegítsük fel a sütőt 180 fokra. Mossuk meg és vágjuk fel 8 felé a paradicsomokat. Hámozzuk meg, és vágjuk félbe a hagymát. Egy deszkán aprítsuk fel. Mossuk meg a cukkínit, két végét vágjuk le, majd hosszában vágjuk ketté, és vágjuk vékony szeletekre. Felezzük meg a citromot, az egyik felének zöldséghámozóval távolítsuk el a héját, magát a citromot pedig vágjuk vékony szeletekre. A másik felének facsarjuk ki a levét.
Egy nagy serpenyőben közepes hőfokon melegítsünk fel egy evőkanálnyi olívaolajat. Szórjuk rá a hagymaszeleteket, és pirítsuk 10 percig, amíg áttetszővé nem válnak, anélkül, hogy a színük megváltozna. 10 perc után adjuk a hagymához a paradicsomot, a paprikát, a cukkínit és a citromszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk közepes hőfokon 20 percig sülni.
Ezalatt kenjük ki egy evőkanál olívaolajjal a tepsit. Sózzuk meg a halszeletek mindkét oldalát. Tegyük a tálra. A citromlevet keverjük el egy evőkanál olívaolajjal, és csorgassuk a halszeletekre. Mindegyik szeletet szórjuk meg rozmaringgal, majd süssük a halakat 10 percig.
Tálalás előtt osszuk szét a tányérokon a lecsót, és terítsük rájuk a megsült halszeleteket.
Forrás: Nicole Seeman: Segítség! Nyolcan jönnek vacsorára, és nem tudok főzni…
Utolsó kommentek