Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé
3 db alma
2-3 szál rozmaring
20 dkg pannónia sajt
5 dkg dió
só, bors
Elkészítés:
A pulykamellet vékonyan felszeleteljük, meghintjük sóval és frissen őrölt borssal. Az almákat félbevágjuk, kivesszük a magházukat, azután héjastól fél centi vastagra szeljük. A rozmaringot apróra vagdossuk, és a sajtot lereszeljük.
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd beleteszünk egy sor pulykahúst. Finoman meghintjük rozmaringgal, betakarjuk almaszeletekkel, az almát pedig befedjük egy sor reszelt sajttal. A sajtot megszórjuk durvára darált dióval, azutána ddig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalókból futja. A tetejére sajt kerüljön.
A tálat előmelegített sütőbe tesszük. A rakottast előbb 30 percig 150 fokon sütjük, majd további 5 percig 200 fokon, hogy megpiruljon a teteje.
Forrás: Vidék íze
Utolsó kommentek