Hozzávalók:
4 db tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
2 teáskanál pirospaprika
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál pirosarany
4-5 babérlevél
1 teáskanál ecet
1 teáskanál só
2 dl tejföl
Elkészítés:
A lisztet a zsíradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és kb. 3 l vízzel felengedjük. Beletesszük a megpucolt, egészben hagyott hagymát, a pirosaranyat és a babérleveleket. Óvatosan főzzük kb. 20 percig, aztán belekeverjük az ecetet és a sót.
A nyers tojásokat egyenként, kis szünetekkel óvatosan beleengedjük, vigyázva, hogy a sárgájuk egészben maradjon. Végül a tejföllel felforraljuk.
Tálalás előtt a hagymát és a babérleveleket kidobjuk a levesből.
Forrás: nosalty.hu
Utolsó kommentek