Hozzávalók:
50 dkg csirkezúza
20 dkg csirkeszív
4 db sárgarápa
4 db fehérrépa
1 db vöröshagyma
1 db karalábé
fél zeller
só, bors
fél csokor petrezselyem zöldje
30 dkg burgonya
2 evőkanál liszt
3 evőkanál mák
1 tojás
Elkészítés:
A zúzát és a szívet megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, és bő vízben leforrázzuk. Első levét leöntjük, utána kb. 3 liter hideg vízben feltesszük főzni. Amikor félpuha, beletesszük a karikára vágott sárga- és fehérrépát, a negyedekre vágott karalábét és zellert, és a vöröshagymát egészben. A levest megsózzuk, borsozzuk, és lassan, csendesen főzzük.
Közben a burgonyát megtiszítjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a tojást, a lisztet meg a mákot, majd az egészet összedolgozzuk. Vizes kézzel kis gombócokat szaggatunk a lassan fővő levesbe, és kb. 5 perc alatt kifőzzük. Apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Forrás: Vidék íze
Utolsó kommentek