Hozzávalók:
Tészta:
0,5 dl olaj
3 dl tej
50 dkg liszt
1 kiskanál cukor
1 evőkanál só
1 tojás
2,5 dkg friss élesztő
Töltelék:
fél szál csabai kolbász
30 dkg pannónia sajt
A tetejére:
1 tojás
juhtúró
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gépbe tesszük, majd a megkelt tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket körlappá nyújtjuk és 12 egyenlő háromszögre vágjuk.
A sajtot lereszeljük, a kolbászt felkockázzuk. A háromszögek szélesebbik végére egy nagy adag sajtot és kolbászt teszünk, majd kifliszerűen feltekerjük. Kivajazott tepsire helyezzük, tojással lekenjük, tetejére juhtúrót morzsolunk és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt szép világosra sütjük.
Forrás: ottisfoz.blogspot.com
Utolsó kommentek