Hozzávalók:
10 dkg hajdina
40 dkg darált hús
só, bors
1 db tojás
1 csipet őrölt szerecsendió
1 csokor petrezselyem zöldje
5 dkg vaj
1 csokor kapor
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
Elkészítés:
Előfőzzük a hajdinát kétszeres mennyiségű sós vízben. Hagyjuk teljesen kihűlni. Összekeverjük a darált húst sóval, borssal és szerecsendióval. Összegyúrjuk a kihűlt hajdinával meg egy egész tojással. Beleszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét, azzal is összedolgozzuk. Vizes kézzel nagy diónyi gombócokat formálunk belőle, és lobogva forró sós vízben kifőzzük.
A vajon megfuttatunk két evőkanálnyi lisztet, belerakjuk az apróra vágott kaprot, sózzuk-borsozzuk, és felengedjük azzal a vízzel, amiben a gombócokat főztük. Kb. egy liternyire van szükségünk belőle. Kiforraljuk. A végén hőkiegyenlítéssel belekeverjük a tejfölt is. Főtt burgonyával tálaljuk.
Forrás: Vidék íze
Utolsó kommentek