Hozzávalók:
22 dkg liszt
4 tojás
1 fej vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 db sárgarépa
30 dkg darált hús
só, bors
40 dkg konzerv paradicsom
bazsalikom
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze egy kávéskanál sóval, tegyük bele egy tálba, adjuk hozzá a tojásokat és 1 evőkanál olívaolajat. Tegyünk annyi vizet hozzá, amennyit felvesz. Apránként dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd dagasszuk 15 percig a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Osszuk a tésztát két részre, majd nyújtsuk ki belisztezett felületen, amilyen vékonyra csak tudjuk.
Melegítsünk fel egy evőkanál olajat egy lábasban és pirítsuk a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát addig, amíg meg nem puhulnak. Keverjük bele a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd főzzük lassú tűzön 15 percig.
A tésztából szaggassunk korongokat, tegyünk kávéskanálnyi tölteléket a korongok közepébe, hajtsuk félbe, és nyomjuk össze a széleket. Tegyük a raviolit forrásban lévő vízbe és főzzük kb. 10 percig, a tészta vastagságától függően.
A konzerv paradicsomot melegítsük fel, ízesítsük sóval, cukorral, bazsalikommal, majd a kifőtt tésztával együtt tálaljuk.
Utolsó kommentek